Smażony ser na sałatce

Smażony ser na sałatce
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: milla_poz
Chyba każdy lubi żółty ser, a zwłaszcza taki ciągnący i w chrupiącej panierce... ;) Przysmak kuchni czeskiej, w takiej wersji jadłam go na wakacjach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić wszystkie warzywa na sałatkę. Dodać majonezu i śmietany, przyprawić do smaku i posypać koperkiem.

  2. Jajko rozklecić i dodać ostrej papryki, pieprzu i soli. Plasterki sera obtoczyć najpierw w jajku, później w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze do przepisu (11)

POMPOLINA 20 lipca 2010
PYCHOTA, PALCE LIZAĆ:))))
Konto usunięte 20 lipca 2010
mniam pycha -proste a jakie smaczne, a że kalorie nie ważne - od czasu do czasu można sobie pozwolić!
agatka31 20 lipca 2010
żeby ser nie wypłynął w trakcie smażenia proponuje obtoczyć w panierce 2 lub 3 razy :) jeszcze lepszy efekt... Czytaj całość »
żeby ser nie wypłynął w trakcie smażenia proponuje obtoczyć w panierce 2 lub 3 razy :) jeszcze lepszy efekt jest kiedy smaży się we frytkownicy tylko wtedy olej do wymiany ..
ser smażony najlepiej smakuje z sosem czosnkowym :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki