Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny posiłek z wykorzystaniem pozostałych ziemniaków z obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6689
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6689
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 857
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Do smażącego się boczku dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę oraz kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Gdy boczek i cebula będą ładnie podsmażone dodajemy pokrojone w kostkę gotowane ziemniaki. Smażymy około 10 minut i po tym czasie wbijamy jajka.
Mieszamy wszystkie składniki i smażymy do momentu ścięcia się jajek. Możemy posypać zieloną natką selera.
Podajemy na gorąco. Smacznego!!!