Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bioderka z kurczaka podane z ziemniakami, sałatką i marynowanym i papryczkami czereśniowymi.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka z kurczaka wkładamy do miski, nacieramy przyprawą do kurczaka, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Gdy bioderka będą ładnie zarumienione podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone bioderka podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!