Smażona sałata rzymska

Smażona sałata rzymska
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Majala
Od dawna w markecie widywałam sałatę rzymską. I dopiero teraz skusiłam się aby ją kupić. I to był bardzo dobry pomysł. W okresie gdy nie ma młodej kapusty, sałata rzymska uzupełnia jej brak. Dzisiaj usmażyłam ją na maśle bez dodatku wody. I jestem zachwycona jej smakiem. A przy tym przygotowuje się ją bardzo szybko.

Składniki

  • 1 opakowanie sałaty - 2 sztuki młoda cebulka 2 duże ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • koperek

Przygotowanie

  1. Oczyścić i przygotować cebulkę, czosnek i sałatę.

  2. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek.
    Dodać pokrojoną grubo sałatę.

  3. Wymieszać na patelni i smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu. Posolić, posypać pieprzem i gotowe. A, i jeszcze posypać sporą ilością koperku.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

slodkisentyment 18 marca
Ciekawe :)
Maudie 18 marca
Fajny,ciekawy przepis :)
kulinarnagosia 19 marca
Zawsze ją jadam w surowej postaci, ale taka może być ciekawa w smaku :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie sałaty - 2 sztuki młoda cebulka 2 duże ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • koperek
Składniki