Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy wątróbki . Smażona wątróbka z cebulką. I wątróbka i cebulka są chrupiące. Ważne jest to , że jedyna przyprawą jaką dodałam jest moje warzywko. Oczywiście efekt chrupiący jest przy podaniu na świeżo. Ale odgrzana też jest super.
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 32
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 58
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20953
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 32
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 58
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20953
Składniki
Wątróbkę opłukać w zimnej wodzie, odcedzić i oddzielić wiązania. Wątróbkę włożyć do mleka i moczyć 1-2 godziny. Potem wątróbkę odsączyć. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami przyprawy. Wątróbkę włożyć do mąki i wymieszać. Usmażyć na rumiano na wolnym ogniu, przełożyć do miseczki
Do pozostałej po wątróbce mąki wrzucić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Wymieszać i wrzucić na rozgrzaną patelnie z z niewielką ilością oleju i łyżeczką masła. Zarumienioną cebulkę wyjąć do miseczki.
I można podać na talerzu wątróbkę oddzielnie i oddzielnie cebulkę. I z dodatkiem surówki.
Ja dzisiaj podałam swoją sałatkę zimową z cukinii i papryki. A żeby było bardziej chrupiąco dodałam do niej mix pestek.
Można też wątróbkę dołożyć do usmażonej cebulki. Taka wersja jest pyszna po podgrzaniu. Smacznego!!!