Smalec z bobu

Smalec z bobu
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciekawa alternatywa dla tych, którzy mięs nie jadają. Nam bardzo posmakowała. Idealny zamiennik „smarowidła” do chleba.

Składniki

  • 500 g bobu
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.

    Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (10)

SlodkoSlodka83 18 lutego
Coś nowego :-)
Maudie 18 lutego
Jadłam wegetariański smalec w paru wersjach ale z bobu jeszcze nie.Dzięki Ci za ten przepis idealny dla... Czytaj całość »
Jadłam wegetariański smalec w paru wersjach ale z bobu jeszcze nie.Dzięki Ci za ten przepis idealny dla mnie:))))))Biorę do książeczki:)
Futka 18 lutego
Niesamowity przepis! <3 Koniecznie spróbuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g bobu
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron do smażenia
  • sól, pieprz
Składniki