Słoneczna konfitura

Słoneczna konfitura
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ehinac3a
Pyszne i zdrowe, a do tego ten kolor :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Obraną dynię, pokrojoną w kostkę wrzucamy do garnka i smażymy, aż do rozgotowania. Oczywiście cały czas mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec możemy rozdrobnić wszystko tłuczkiem do ziemniaków.

  2. Dodajemy cukier i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażymy, aż masa zacznie gęstnieć.

  3. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy i smażymy jeszcze z 20-30 minut.

  4. Gorące wykładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut.

Komentarze do przepisu (4)

annawk 22 listopada 2010
ciekawe... i aromatyczne zapewne, jak tylko dorwę dynię to zrobię na próbę :)
ina000 22 listopada 2010
do ulubionych :)
aba 27 marca 2014
to jest najlepsza konfitura jaką jadłam..., pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki