Śledziowo-ziemniaczana sałatka z dodatkiem papryki i ogórka małosolnego.

Śledziowo-ziemniaczana sałatka z dodatkiem papryki i ogórka małosolnego.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Sałatki można robić różne,z różnymi dodatkami,jednak ta sałatka jest wyjątkowo smaczna.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • matijas 5 płatów
  • 10szt malutkich młodych ziemniaków
  • śmietana 18 % 300g
  • 1 żółta podłużna papryka
  • 3 ogórki małe małosolne
  • 2 małe cebulki czerwone
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć przez 2-3 godz.w zimnej wodzie .
    Ziemniaki ugotować i wystudzić.

    Ugotowane i wystudzone ziemniaki pokroić w kostkę.
    Śledzie wymoczone pokroić w kostkę,jak również cebulkę,ogórki i paprykę.

    Wszystko dać do miski.

    Dodać śmietanę,pieprz a sól minimalnie ponieważ śledzie oddadzą jeszcze swoją słoność.
    Wszystko wymieszać i dać do lodówki by smaki przeszły sobą.
    Posypać zieleniną jaką lubimy.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (19)

kucharka-amatorka 07 sierpnia
Bardzo lubię sałatki śledziowe. Gratuluję.
fafiatko 07 sierpnia
Przepis idealny dla mnie! uwielbiam takie połaczenia i dzieki za inspiracje!
kuchmariola63 08 sierpnia
Super, to jest to co bardzo lubię :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • matijas 5 płatów
  • 10szt malutkich młodych ziemniaków
  • śmietana 18 % 300g
  • 1 żółta podłużna papryka
  • 3 ogórki małe małosolne
  • 2 małe cebulki czerwone
  • pieprz i sól do smaku
Składniki