Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z orientalną nutą dzięki dodatkowi przyprawy Curry, która nadaje oryginalnego aromatu oraz pięknego złotego koloru.
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Składniki
Śledzie moczymy przez noc. Marchewkę kroimy w słupki, a cebule w piórka. Na patelnię wlewamy pół szklanki oleju, wsypujemy przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę i cebulę i dusimy około 5 minut, warzywa powinny być al dente. Do uduszonych warzyw wlewamy resztę oleju. Studzimy. Płaty śledziowe przekładamy warstwami warzyw w słoiku wierzch zalewamy pozostałym olejem. Przed podaniem płaty śledziowe zwijamy w rulony w środek wkładając warzywa z zalewy. Opcjonalnie można posypać ulubioną zieleniną. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.