Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.Te zrobiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Bardzo polecam ten przepis smakoszom śledzi.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 53
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 153
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 53
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 153
Składniki
Wymoczone śledzie( 2-3 godz.) pokroić na części.Dwie cebule pokroić w piórka dodać do śledzi.Skropić octem lub sokiem z cytryny 3-4 łyżeczki.Dać do lodówki na 4 godz. Osobno utrzeć na grubych oczkach marchew,jabłko,a cebulę pokroić w cieńkie piórka. Doprawić do smaku cukrem,octem lub sokiem z cytryny ,wymieszać i odstawić na 1 godz. Gdy śledzie już przeszły smakami ,wyjąć bez cebulki w której się zaprawiały i dać do miski. Dodać marchew z jabłkiem i cebulką,wlać śmietanę zamieszać i można zajadać.
Smacznego życzę!