Śledzie musztardowo majonezowe

Śledzie musztardowo majonezowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Sos przez dodatek musztardy jest bardziej wytrawny a kuleczki gorczycy dodają ciekawej tekstury.

Składniki

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyłam na noc w wodzie, trzymałam je w lodówce.
    Następnego dnia dobrze odsączyłam je na sicie i pokroiłam w paseczki.

    Cebulę pokroiłam w kosteczkę, dodałam do majonezu z musztardą. Do sosu dodałam jeszcze pieprz.

    Sos wymieszałam ze śledziami.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (29)

SlodkoSlodka83 17 marca
Smaka mi tu robi ;-) Pyszne
ErJot 17 marca
Fajny pomysł na śledzika:)
Nevermore 17 marca
Nie ma to, jak dobry śledzik :) Proste i jakie pyszne, a ten dodatek musztardy francuskiej jest super. Pycha,... Czytaj całość »
Nie ma to, jak dobry śledzik :) Proste i jakie pyszne, a ten dodatek musztardy francuskiej jest super. Pycha, mniam, można nawet zagryźć papryczkami ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki