Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na czekoladowym spodzie smakuje wybornie.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Wykonanie ciasta: Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę podgrzać do połączenia się składników. Następnie do letniej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać i dodać ubitą na sztywno pianę z 4 białek, lekko wymieszać łyżką. Wykonanie masy serowej: Ser zmielić, dodać cukier, masło, grysik, budyń, żółtka jajek dobrze utrzeć mikserem, dodać kilka kropel aromatu i ubitą pianę z białek, wymieszać łyżką. Ciemne ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, na górę wylać delikatnie masę serową, wyrównać. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.