Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna propozycja sernikowa ???? Ciężki, zbity sernik z nutką pomarańczy na ciasteczkowym spodzie z dodatkiem przyprawy do piernika. Idealny pomysł na szybki i bardzo smaczny świąteczny podwieczorek.
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6778
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6778
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Tortownica 16-20 cm. Masło roztapiamy. Ciasteczka rozdrabiamy za pomocą melaksera, łączymy z przyprawą i migdałami. Mieszamy i dodajemy do masła. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i wykładamy 3/4 ilości masy na spód tortownicy (wcześniej dno wykładamy papierem do pieczenia). Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Jajka ubijamy z cukrem - przez kilka minut. Partiami dodajemy ser i śmietanę. Całość mieszamy na niskich obrotach miksera lub ręczną trzepaczką. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, esencję i skórkę pomarańczową. Całość mieszamy i przelewamy do formy. Piekarnik rozgrzewamy do 170ºC. Ciasto wstawiamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu wierzch posypujemy resztą ciasteczkowego spodu. Smacznego! :-)