Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-03-2012
Serniczki bez pieczenia sa latwe do wykonania, smaczne a dobor owocow zalezy od pory roku lub uznania. Mozemy takze wykorzystac owoce mrozone.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Biszkopciki wsypujemy do wolreczka foliowego - rozdrabniajac walkiem do ciasta. Tak rozkruszone wsypujemy do garnuszka z maslem i orzechami - podgrzewajac do rozpuszczenia sie masla. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dno formy wykladamy papierem do pieczenia i wykladamy mase.
Zelatyne zagotowujemy z cukrem i woda, nastepnie przestudzona laczymy z serkiem i jogurtem. Wykladamy na mase biszkoptowa.
Galaretke zagotowujemy dodajac do niej przygotowane wczesniej owoce. Objetosciowo owocow jest wiecej niz galaretki. Lekko przestudzona delikatnie wylewamy na serek. Chlodzimy w lodowce ok. 3 godzin.