Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki sernik, który zawsze się udaje.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Rozpuścić masło, następnie je przestudzić. Do dużej miski przełożyć ser. Dodać kolejno cukier oraz cukier wanilinowy i ubijać mikserem, następnie jajka,przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mleko i na końcu płynne masło. Zmiksować na gładką masę, po czym dodać masę krówkową, wszystko jeszcze raz potraktować mikserem.
Tortownicę nasmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (180st). Piec ok. 60min. po tym czasie zmniejszyć temp. do 160st i piec jeszcze 10min (u mnie piekarnik z dolnym grzaniem dlatego dłuższy czas pieczenia). Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy wyłączamy piekarnik i zostawiamy na 30 min. ciasto w środku. Następnie otwieramy drzwiczki i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Jeśli lubimy sernik z czekoladą używamy ulubionej polewy. Najlepiej smakuje na drugi dzień po nocy spędzonej w lodówce. Smacznego.