Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce, takie jak maliny, idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju deserów, jak choćby do sernika na zimno ;)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Składniki
Ciastka zmiksować, dodać stopione masło i połączyć. Wyłożyć dno okrągłej formy. Maliny 400!!! g zagotować z dodatkiem połowy cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego pudru. Kremówkę połączyć z ostudzonymi malinami i na końcu namoczoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Masę przelać na ciasteczkowy spód i powsadzać pozostałe maliny
Ser zmiksować z pudrem i namoczoną, rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Dodać umyte borówki, wymieszać. Masę z borówkami przelać na stężałą masę malinową, ozdobić owocami i świeżą miętą.
Ciasto na noc schować do lodówki. A później tylko smaczna kawka i kawałek słodkości... Smacznego!