Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kruchym ciastem i takimi kulkami. Sernik z musem owocowym i galaretkami, wyszedł pyszny.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę i zagnieść.Z połowy zrobić kulki. Drugą częścią ciasta wylepić blaszkę,30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem.Przesiać do tego budynie i zmiksować.Masę wyłożyć na ciasto w blaszce. Porozrzucać kulki z ciasta i lekko je powciskać.
Piec w 175*, ok. 1 godz.Sernik wystudzić.
mus brzoskwiniowy-Brzoskwinie rozdrobnić blenderem. Sok uzupełnić do 1 l.i zagotować.Odstawić i zaraz dodać galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia. Dodać mus z brzoskwiń i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na sernik i schłodzić.
Można użyć innych owoców, w oryginale robiłam z nektarynkami.