Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem gorzkiej czekolady, polecam bardzo.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4823
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 949
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 234
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4823
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 949
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 234
Składniki
CIASTO: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać. Dodać jajko i cukier. Zagnieść ciasto, . Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut. MASA SEROWA: Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem na sztywną pianę. Do piany dodać zmielony ser oraz żółtka, wymieszać, wsypać powoli budynie, delikatnie mieszając. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na dno formy. Wylać na nie połowę masy serowej. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać połowę czekolady na masę serową. na to wylać drugą połowę masy serowej, posypać po wierzchu resztą startej czekolady. Piec w piekarniku w 180stopniach C przez 45minut.