Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszkę pracochłonny ale warto wypróbować
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6693
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6693
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 860
Składniki
Upiec biszkopty, przepisu nie podaję bo kazdy posiada swój sprawdzony przepis. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z budyniem i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko wymieszać, upiec w tej samej blaszce, co biszkopty. Piec około 40min. w temp.180"
Masa budyniowa: Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Masa owocowa: Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozprażyć na ogniu dodając cukier. Na koniec dodać galaretki wymieszane w 2 szklankach przegotowanej wody. Dokładnie wymieszać, przestudzić
Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny, połowa masy budyniowej , wkładka serowa, druga połowa masy budyniowej, tężejąca galaretka, biszkopt jasny.