Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z serków homogenizowanych na biszkoptach
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Po dwie galaretki jednego koloru rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i zostawić to ostygnięcia , tortownicę ok 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozkładając okrągłe biszkopty jedną porcję przestudzonej jednokolorowej galaretki połączyć z dwoma serkami homogenizowanymi i wylać na biszkopty , żeby nie zaczęły pływać to zalać je małą ilością galaretki włożyć do lekkiego stężenia do lodówki a potem uzupełnić resztą masy i włożyć ponownie do lodówki do stężenia na stężałą masę położyć pokrojone w plasterki owoce i zalać drugą porcją galaretki połączonej ze serkiem , postępując tak jak za pierwszym razem , włożyć do lodówki . Jedną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu zostawić do przestudzenia , rozłożyć owoce na masie serowej zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki .
Na tężejącą masę rozłożyć pokrojone w plasterki owoce i zalać drugą porcją galaretki połączoną z dwoma serkami , postępując tak jak za pierwszym razem ,żeby owoce nie pływały włożyć do lodówki . Jedną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu zostawić do przestudzenia , rozłożyć owoce na masie serowej zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki do stężenia .