Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z ciastem kruchym i kruszonką. Sernik z Kajmakiem i cukierkami Krówkami. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować , odłożyć mniejszą połowę ciasta na posypkę. Tą większą część rozsmarować na blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser, kajmak i zmiksować. Budynie rozmieszać ze śmietanką i wlać do masy. Ponownie zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto.
Porozkładać pozostawione ciasto, za pomocą dwóch łyżeczek.
Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec można przykryć papierem jak za mocno brązowieje.
polewa-Cukierki rozkruszyć i stopić nad parą wraz z masłem i śmietanką. Ostudzić do letniego i polać zimny sernik w esy-floresy.