Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dla wielbicieli kawy. W środku śnieżnobiały, na spodzie herbatniki z dodatkiem kawy, na wierzchu również odrobina kawy. Leciutki i puszysty.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 177
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 177
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić. Herbatniki razem z cukrem i kawą pokruszyć na pył blenderem. Wymieszać z masłem. Wyłożyć dno tortownicy, ugnieść i wstawić do lodówki.
Wszystkie składniki masy oprócz kawy i dodatkowego cukru zmiksować. Odłożyć 2-3 łyżki masy, resztę wylać na przygotowany spód. Odłożoną masę połączyć z kawą i cukrem. Cieniutkim strumyczkiem (np. z pomocą rękawa cukierniczego) wylać na powierzchnię ciasta. Lekko przemieszać widelcem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 60 minut. W trakcie pieczenia przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawić na chwilę w piekarniku, potem wyjąć i ostudzić. Wstawić do lodówki. Smacznego :)