Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam serniki. Oto kolejny przepis na pyszny sernik.
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Składniki
Ze składników na ciasto kruche zagnieść jednolite ciasto, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godz.Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykleić w tortownicy, wyklejając również bok tortownicy. Tortownicę z ciastem wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Krówki posiekać na małe kawałki, przełożyć do garnka i zalać mlekiem. Garnek z krówkami i mlekiem postawić na ogniu. Całość podgrzewać, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia się cukierków i ostudzić.Ser utrzeć z cukrem. Dalej miksując dodać po jednym jajku. Następnie dodać budyń i na końcu, dalej miksując na średnich obrotach, wlewać cienkim strumieniem mleko krówkowe.
Masę wylać do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku około 60 min. w temperaturze 180°C.Sernik studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wstawić do lodówki na kilka godz. lub na noc. Sernik można posypać kakao.