Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozpływający się w ustach serniczek :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Należy roztopić pół kostki masła i wsypać do niego pokruszone herbatniki. Powstałą masą wyłożyć dno tortownicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka i 1/2 szklanki cukru zmiksować na kogel mogel. Dodawać stopniowo po łyżce sera, cały czas miksując. Dwie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Wystudzone wlać do masy serowej. Zmiksować na niskich obrotach. Następnie ubijamy białka na sztywno. Białka dodajemy do masy serowej, mieszając za pomocą szpatułki. Sernik wylać na pokruszone i wymieszane z masłem herbatniki. Pieczemy 60 min. w 160* . Po 50 minutach wierzch można przykryć folią aluminiową. Nie używamy termoobiegu. Tylko grzanie ''dół'' składniki na tortownicę o śr. 24 cm.