Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam jednak, że ten był pyszny, ale za ciężki. Być może sprawił to dodatek masła. Możecie, ewentualnie, je pominąć i wypróbować bez tłuszczu
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
Składniki
Ser ucieram z cukrem na gładką masę, wbijam po jednym jajku dokładnie ucierając za każdym razem. Ze sparzonej cytryny wyciskam sok, a skórkę ścieram na tarce i dodaję od masy. Masło roztapiam, studzę i cienkim strumieniem dolewam do masy. Śmietanę ubijam na sztywno i delikatnie, za pomocą łopatki mieszam z twarogiem. Tortownicę smaruję tłuszczem, spód posypuję płatkami owsianymi, przekładam masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230'C na 10-15 minut. Zmniejszam temperaturę do 150'C i piekę jeszcze przez 40-45 minut. Upieczony sernik zostawiam by wystygł.