Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i banalne w wykonaniu
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 682
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 305
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 682
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 305
Składniki
Schab umyć. Powycinać cały tłuszczyk. Osuszyć. Włożyć do miski. Zasypać obficie cukrem z wszystkich stron. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Wyciągnąć z miski. Umyć ją i wysuszyć. To samo zrobić ze schabem. (dokładnie osuszyć). Włożyć do miski i zasypać obficie solą z każdej strony. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Schab wyciągnąć z miski i dokładnie umyć oraz osuszyć. Zasypać czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi. Uciąć kawałek rajstop ( tak żeby zmieścił się w nich schab). Zawiązać po obu stronach węzełek. Powiesić pod stołem. Po 4 dniach wyciągnąć z rajstop.
Schab ma wisieć przez te 4 dni pod stołem. Najlepiej smakuje gdy jest pokrojony w cieniutkie plasterki.
Smacznego !!!