Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na kotleta przywieziony z gór
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
1. kotlety lekko rozbić ( nie mogą być zbyt cienkie ), doprawić solą i pieprzem, odstawić na pól godzinki, następnie usmażyć szybko na rozgrzanym tłuszczu, ( mięso powinno się zrumienić ale nie wysuszyć, po ok 2 min z każdej strony ), 2. w tym samym czasie, na drugiej patelni podpiec plastry boczku, nie powinny też być zbyt rumiane, 3. na każdym kotlecie ułożyć 1 lub 2 plastry boczku, na to kawałek oscypka lub zwykłego sera wędzonego i wstawić na chwilkę do rozgrzanego piekarnika, żeby ser się rozpuścił, smacznego