Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z wielu sposobów na schabik ;)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 240
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36238
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 240
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36238
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
schab rozciąć na pół, dwie połówki roztłuc tłuczkiem, posypać pieprzem, solą
przygotować farsz: pieczarki obrać, zetrzeć na tarce (z grubymi oczkami) usamżyć na patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu. Pod sam koniec smażenia pieczarki zagęścić 1 łyżką mąki.
na schab położyć farsz i rozsmarować na całej powierzchni schabu, zwinąć schab w roladę (to samo zrobić z drugą połówką schabu). Końcówki rolady spiąć wykałaczkami, roladę owinąć nicią.
do posmarowania rolady: 4 łyżki musztardy, 2 łyżki tymianku, 1 łyżka oliwy, 3 łyżki wody i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze sobą. Posmarować mięso.
przygotowac zalewę: 200 ml wody, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka tymianku i 5 łyżeczek muszatrdy wymieszać razem. Wlać do żaroodpornego naczynia, do naczynia włożyć przyszykowane dwie rolady. Piekarnik nagrzac do 170C. Piec rolady ok. 60 min.