Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania, szybka wersja steków ze schabu, zaskakująco smaczna i pikantna, taka moja wariacja na temat ulubionego dania mojego męża.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Olej, sos sojowy, pieprz ziarnisty mieszamy, obtaczamy w tym osolone i opieprzone kotlety, chowamy do lodówki.
Cebulę obieramy, kroimy w krążki lub pióra jak ktoś woli, ważne by kawałki były dość duże.
Kotlety obsmażamy z obu stron, dorzucamy cebulę, ewentualnie resztkę marynaty, dusimy chwilę pod przykrywką aż cebula zmięknie. Kotlety wyjmujemy na talerz, do cebuli z sosem (powinno go być kilka łyżek - jesli zanadto odparował, możemy dodać ciut wody) dodajemy musztardę, mieszamy i gotowym sosem polewamy mięso. Świetnie smakuje z kaszą, kuskusem lub razowym makaronem, ale mogą też być ziemniaki. Smacznego!