Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku częściej jemy dania z grilla, do tego obmyśliliśmy sałatkę ziemniaczaną, która idealnie pasuje do mięs.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 31
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 31
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę. Kurki oczyszczamy, dodajemy do ziemniaków. Zalewamy zimną wodą, mlekiem, dodajemy liście laurowe i sól (pół łyżeczki), dodajemy łyżeczkę masła i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Ogórki kroimy w kostkę. Natkę i szczypior z dymką siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Przygotowujemy dressing. Śmietanę, majonez, sos sojowy i łyżeczkę miodu mieszamy. Dodajemy ziemniaków i dokładnie łączymy ze składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.