Sałatka z tuńczykiem w szklankach

Sałatka z tuńczykiem w szklankach
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Smaczna sałatka podana w ciekawy sposób powinna zachwycić każdego ;)

Składniki

  • seler konserwowy 1
  • słoik tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
  • fasola czerwona konserwowa 1 puszka
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • jajo 3 szt
  • pieczarki marynowane 250 g
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • kucharek do smaku

Przygotowanie

  1. Na dnie szklanek układamy warstwę z odcedzonego i pokrojonego selera, po czym nakładamy rozdrobnionego tuńczyka. Na ryby dajemy odcedzoną fasolkę i pokrojone jaja ugotowane na twardo. Następnie odcedzony groszek i pokrojone grzybki.

  2. Majonez łączymy z jogurtem, musztardą i przyprawami. Gotową sałatkę zalewamy sosem. Przed podaniem należy przez kilka godzin schłodzić w lodówce.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 14 maja
Ładnie wygląda:)
catha 15 maja
Nie tylko pysznie ale i szalenie elegancko wygląda:)
pelen_brzuszek 15 maja
świetny patent z tymi szklankami :)
Składniki
  • seler konserwowy 1
  • słoik tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
  • fasola czerwona konserwowa 1 puszka
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • jajo 3 szt
  • pieczarki marynowane 250 g
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • kucharek do smaku
Składniki