Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca i szybka sałatka z pora.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Zaczynamy od dokładnego umycia pora. Potem kroimy go w kostkę (białą część). Pokrojonego wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 2 lub 3 minuty. Na końcu hartujmy zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Dzięki temu por jest mniej ostry. Trzemy jabłko i ser, dodajemy kukurydzę. Wszystko łączymy z majonezem i jogurtem. Dosmaczamy i jemy.