Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na smaczną i zdrową sałatkę, ten przepis jest dla Ciebie
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 488
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 488
Składniki
Buraki piekłam przez ok.45 w piekarniku ustawionym na 200 stopni C, bez termoobiegu. Następnie wystudziłam, obrałam ze skóry i starłam na tarce o grubych oczkach. Następnie dodałam 2 solidne łyżeczki tartego chrzanu (użyłam gotowego, a i tak w trakcie mieszania krokodyle łzy płynęły mi z oczu). Doprawiłam sokiem z cytryny i solą – ja lubię, jak buraki są lekko zakwaszone. Na suchej patelni zrumieniłam sezam i drobno posiekane orzechy wraz z dynią i posypałam nimi buraki.
Bardzo smaczny dodatek – u mnie akurat do piersi z kaczki marynowanej w soli, cynamonie i rozmarynie i grillowanej lub gravlaxa z łososia. Szybko, zdrowo i pysznie! Smacznego
po więcej przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl