Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Nasturcja to piękny kwiat i bardzo smaczny. Ma jadalne zarówno kwiaty, liście jak i owoce. Wiekszość przyrządza je jako kapary, ale ja cenię sobie ich naturalny smak. Zawierają w sobie nutę chrzanu i orzechów. Po ugotowaniu zachowują swoją chrupkość. Są idealnym dodatkiem do sałatek co też właśnie wykorzystałam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
W garnku zagotowujemy szklankę wody z łyżeczką soli i wrzucamy opłukane owoce nasturcji, gotujemy 10 minut, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.
Sałatę dokładnie płuczemy, palcami dzielimy na małe kawałki, układamy na środku talerza. Na sałacie układamy kawałki łososia, dookoła pokrojone drobno pomidorki i ostrą papryczkę, następnie pokruszony w palcach twaróg i owoce nasturcji. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny i olejem. Na łososiu układamy kiełki rzodkiewki.
Można dodać na talerzu kilka kropel kremu balsamicznego. Podajemy z grzankami lub jako samodzielne danie.