Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do słoików na zimę.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 6
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 481
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 459
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 6
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 481
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 459
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w plastry i mieszamy z 1/2 szklanki soli. Odstawiamy na 2-3 godziny i osączamy z nadmiaru wody. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule obieramy, kroimy w paski. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy paprykę oraz cebulę i gotujemy 5 minut. Zalewę studzimy, dodajemy odsączone ogórki i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.