Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest z niskim indeksem glikemicznym
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Filet pokroić w paski, posolić i przyprawić pieprzem oraz papryką. Dusić mięso na maśle przez 7-10 minut. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Sezam uprażyć na patelni. Warzywa opłukać i pokroić: paprykę i rzodkiewkę na małe kawałeczki, szczypiorek drobno posiekać a cebulkę pokroić w pół krążki, łodygę selera jeśli jest zbyt gruba przekroić wzdłuż, a następnie w małe kawałeczki. Wszystkie składniki razem wymieszać i polać sosem musztardowym
Sos musztarda: jedna łyżeczka musztardy dijon 2 łyżeczki oliwy łyżeczka soku jabłkowego lub pomarańczowego szczypta pieprzu 2 łyżki soku z limonki Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.