Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na letnie upały: lekkie i szybkie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 131
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 131
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Liście sałaty i boćwiny umyć i osączyć.Sałatę porozrywać,a boćwinę pokroić w cienkie paski.Ściąć rzeżuchę nożyczkami.
Piersi kurczaka umyć,osączyć,posypać solą i pieprzem.Rozgrzać olej na patelni i smażyć filety około 4 min z każdej strony na brązowy kolor. Zdjąć z tłuszczu i osączyć na ręczniku papierowym
Gotową sałatkę nałożyć na 4 talerze i polać sosem.Ciepłe filety pokroić w plastry i ułożyć na listkach.Podawać z czarnym, aromatycznym chlebem,np. pumperniklem