Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z kuchni kresowej.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 109
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 109
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
*Sałatka składa się z 3 głównych składników użytych w równych ilościach. Sa to buraki, ziemniaki i kwaszona kapusta.
Buraczki gotujemy w łupinach, studzimy i obieramy. Osobno gotujemy ziemniaki w łupinach i również obieramy. Buraczki i ziemniaki kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Bierzemy tyle kwaszonej kapusty, ile było buraków lub ziemniaków i wszystko razem mieszamy.
Cebulkę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do sałatki. Polewamy olejem i doprawiamy do smaku.
Dekoracyjne grzybki robimy podobnie jak powszechnie znane muchomorki z pomidorów. Z buraczka wykrajamy fantazyjny kapelusz, a jajka są korzeniem grzyba. Stawiamy na sałatkę i dekorujemy gałązkami koperku. Sałatka powinna się przegryźć, jest wtedy smaczniejsza.