salatka szopska

salatka szopska
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hubcio
bogata w przeciwutleniacze i witaminy

Składniki

  • pomidoty, 2
  • zielony ogorek, 1
  • czerwona cebula, 1
  • biala papryka, 1
  • oliwki
  • feta najlepiej owcza
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Pomidory oraz ogorek kroimy w kostke ,biala papryke kroimy w krazki a cebule w piorka.Dodajemy oliwki.Tarkujemy fete i nakladamy na wierzch.Polewamy oliwa.Wszystkie skaldniki nakladamy warstwowo.

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 03 grudnia 2009
Uwielbiam szopską :) choć o tej porze roku to już nie ten klimat, ale na lato idealna... :) PS. papryka czerwona,... Czytaj całość »
Uwielbiam szopską :) choć o tej porze roku to już nie ten klimat, ale na lato idealna... :) PS. papryka czerwona, nie biała (tak jak na zdjęciu)... i bogata w ANTYoksydanty, czyli przeciwutleniacze - oksydanty nas zabijają ;))) pozdrawiam!
Nebraska 04 grudnia 2009
W szopskiej nie ma miejsca na oliwę z oliwek...nie jest też z fetą. W prawdziwej nawet cebuli nie ma... Zamiast... Czytaj całość »
W szopskiej nie ma miejsca na oliwę z oliwek...nie jest też z fetą. W prawdziwej nawet cebuli nie ma... Zamiast fety - bułgarski owczy ser słony sirene. A oliwkę daje się jedną na sam czubek sera. Tyle ode mnie.
oliwia_winna 04 grudnia 2009
ładnie wygląda.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pomidoty, 2
  • zielony ogorek, 1
  • czerwona cebula, 1
  • biala papryka, 1
  • oliwki
  • feta najlepiej owcza
  • oliwa z oliwek
Składniki