Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, zestawienie składników, to tym razem nie mój pomysł,ale mojej siostry. Jak to mówią: wszystko pozostaje w rodzinie :)). Co do sałatki, to mówię Wam, pyszności. Musicie uwierzyć na słowo i koniecznie zrobić. Polecam.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 119
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 119
Składniki
Śledzie zalać letnią wodą, moczyć 24 godziny. Wymoczone śledzie pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem, wystudzić. Ogórki pokroić w słupki lub kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser żółty również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Majonez wymieszać z jogurtem i ot, całe przygotowanie sosu. Prawda, że szaleństwo? :)) W dużej szklanej misie ułożyć połowę śledzi, następnie połowę cebuli. Warstwę cebuli należy zalać częścią przygotowanego sosu. Następnie układamy pokrojone ogórki kiszone, przykrywamy je warstwą startych jajek (dajemy całość). Teraz czas na kolejną warstwę śledzi, które zasypujemy oczywiście sparzoną cebulą i zalewamy sosem majonezowo- jogurtowym. Całość zasypujemy startym serem. Tak przygotowaną sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin.
Smacznego.