Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Granat i pomidory zawierają sporo witamin C, E i A – silnych przeciwutleniaczy działających odmładzająco. Uwielbiam robić ją jesienią, bo dodaje pozytywnej energii!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Z filetu zdejmujemy skórę, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem i gotujemy na parze (dosłownie kilka minut, żeby w środku był różowy). Możemy też zawinąć go w folię aluminiową i upiec w piekarniku.
Ugotowany filet odstawiamy do ostudzenia. Do miski wrzucamy mix sałat, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki oraz połowę pestek z granatu. Delikatnie mieszamy. Na górze układamy fileta podzielonego na małe cząstki i wierzch dekorujemy drugą częścią pestek z granatu.
Do szklaneczki nalewamy 8 łyżek oliwy z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem i cytryną. Jeśli lubimy możemy dodać też 1/2 łyżeczki miodu. Całość energicznie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Smacznego :)