Sałatka na roszponce z granatem i fetą

Sałatka na roszponce z granatem i fetą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Szybka i bardzo zdrowa sałatka o ciekawym smaku :)

Składniki

  • Roszponka ok 150 g
  • Granat 1 szt
  • Feta ok 100 g
  • Oliwa 1 łyżka
  • Musztarda 1 łyżka
  • Cukier brązowy (można zastąpić białym) 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Roszponkę umyć,osuszyć.
    Owoc granatu umyć i obrać.

    Połowę pestek granatu wymieszać z cukrem,musztardą,sokiem z cytryny i oliwą i zmiksować na sos.

  2. Roszponkę rozłożyć na talerzu,polać sosem z granatu,posypać pokruszoną fetą i resztą pestek granatu.Smacznego :)

Komentarze do przepisu (27)

fafiatko 14 maja
Co za wyrafinowane smaki! Smaczniej i zdrowiej sie juz nie dalo!
slodkisentyment 14 maja
Wygląda przepysznie :)
KulinarnaChwila 14 maja
Uwielbiam Granaty :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Roszponka ok 150 g
  • Granat 1 szt
  • Feta ok 100 g
  • Oliwa 1 łyżka
  • Musztarda 1 łyżka
  • Cukier brązowy (można zastąpić białym) 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
Składniki