Sałatka na krakersach

Sałatka na krakersach
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
U mnie już wiosna zawitała na całego do kuchennego menu. Polecam połączenie warzyw i tuńczyka, jest na prawdę pysznie.

Składniki

  • 27 krakersów
  • 400 ml. jogurtu naturalnego gęstego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 5 łyżek ugotowanego ryżu
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 dużych ugotowanych jajek
  • szczypiorek, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. na dnie naczynia ułożyć 9 sztuk krakersów.
    Ogórka konserwowego zetrzeć na grubej tarce, połączyć z ugotowanym ryżem, czterema łyżkami jogurtu. Doprawić do smaku. Masę tą wyłożyć na krakersy.
    Ponownie pookładać krakersy.
    Tuńczyka wymieszać z ugotowanymi żółtkami. Dodać jogurt naturalny. Taką ilość, aby konsystencja pasty była dobra do smarowania. Doprawić do smaku.
    Układamy ostatnią już warstwę krakersów.
    Wylewamy resztę jogurtu, posypujemy posiekanymi białkami jaj i sypiemy szczypiorkiem.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Obserwator 22 kwietnia 2018
Świetny pomysł i wykonanie.
Konto usunięte 24 kwietnia 2018
Świetna ;)
GREGORHSPEED 24 kwietnia 2018
Świetna propozycja podania <3
Składniki
  • 27 krakersów
  • 400 ml. jogurtu naturalnego gęstego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 5 łyżek ugotowanego ryżu
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 dużych ugotowanych jajek
  • szczypiorek, sól i pieprz do smaku
Składniki