Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, zielona sałatka pachnąca włoskimi ziołami - idealna na śwniadanie w gorący dzień
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 923
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 923
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Powiniem być grubszy - typu kokardki. Ja używałam zielonego - szpinakowego makaronu i w sałatce wyglądał pięknie. Kapustę kroimy na paseczki szerokości niecałego centymetra. Cebulę troimy w piórka. Mieszamy, zalewany wrzątkiem i sparzamy przez około 2-3 minuty. Odcedzoną kapustę z cebulą mieszamy z wystudzonym makaronem. Sos: Do jogurtu dodajemy poszatkowane świeże zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sporo pieprzu. Sałatkę zalewamy sosem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Jeśli będzie taka potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowaną podsmażona szynką lub doczkiem i świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje mocno schłodzona