Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mało jest przetworów z grzybów a ta sałatka jest na czasie , nastał czas " grzybobrania", jest bardzo dobra na ciepło i na zimno
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6939
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6939
Składniki
Grzyby oczyszczamy , kroimy na mniejsze części i gotujemy / na 4 litrowy garnek dodaje 3 łyżki soli /.Warzywa kroimy w kostkę.Na oleju podduszamy marchew do miękkości, dodajemy pokrojoną paprykę , ugotowane grzyby, cebule i przyprawy.
Wszystko razem dusimy około 10=15 min. na małym ogniu żeby się nie przypaliły =często mieszamy.Można dodać trochę cukru do smaku.
Przygotowujemy słoiki / najlepsze są takie wielkości jak po dżemie /, gorącą sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min.
Jedną sałatkę zrobiłam z papryką , a drugą bez papryki, wtedy dałam więcej cebuli , a przyprawy takie same.. Bardzo smaczna sałatka i na ciepło i zimno.Smacznego.