Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, zdrowa, sycąca i pyszna sałatka z jadalną dekoracją.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Jajka gotujemy na twardo , studzimy, potem oddzielamy białka od żółtek. 2 białka kroimy na kawałki i zalewamy koncentratem buraczanym. Odstawiamy przynajmniej na 1,5-2 godziny. Resztę białek drobno siekamy, potem osobno siekamy żółtka. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie ale nie rozgotowane. Ugotowane przekładamy na sitko i studzimy. Przestudzone warzywa, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę i czerwoną fasolę, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i 1 łyżką majonezu, mieszamy. Sałatkę przekładamy do szklanej salaterki 18 cm, wyrównujemy górę, wierzch smarujemy majonezem i posypujemy posiekanymi żółtkami.
Drobno siekamy zabarwione białka. Na wierzchu sałatki układamy białe i zabarwione białka formując kwiaty bzu.
Potem dodajemy gałązki natki.