Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, kolorowa i… niskokaloryczna! Łatwa w przygotowaniu, doskonała zarówno na co dzień jak i od święta.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 228
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 228
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Schładzamy pod zimną wodą i obieramy ze skorupek. Kroimy na pół i jeszcze raz na pół.
Łososia kroimy w grubsze paski. Oliwki kroimy na pół.
Sałatę wysypujemy na duży talerz, układamy na niej łososia a na łososiu pokrojone jajka. Posypujemy oliwkami i kiełkami.
Sos: do słoika wlewamy 6 łyżek oleju rzepakowego i łyżeczkę soku z cytryny. Przyprawiamy pieprzem, zakręcamy słoik i potrząsamy. Nie dodajemy soli, bo zarówno łosoś, jak i oliwki są słone.
Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Smacznego :)