Sałata zielona obiadowa

Sałata zielona obiadowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Chrupiąca sałata zielona z aromatycznymi ziołami i pysznym sosem.

Składniki

  • 1 duża główka ulubionej, kruchej sałaty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki śmietany (18%)
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy (lub szarpiemy jak kto woli) na drobne kawałeczki. Szczypiorek i koperek szatkujemy i dodajemy do sałaty.

  2. Śmietanę mieszamy z octem, cukrem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.

  3. Sałatę z ziołami solimy i pieprzymy, a następnie mieszamy z sosem śmietanowym.

  4. Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-d

  8. ;-D

Komentarze do przepisu (22)

slodkisentyment 21 czerwca
Sałata zawsze pyszna :)
fafiatko 21 czerwca
Pyszny sos do salaty!
Kitka80 21 czerwca
Sałata zawsze smakowicie smakuje :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 duża główka ulubionej, kruchej sałaty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki śmietany (18%)
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
Składniki