Sałata ze śmietaną i koperkiem

Sałata ze śmietaną i koperkiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dzisiaj zapraszam na przepyszny sos koperkowy na bazie śmietany i jogurtu, który doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżej sałaty, która zieleni się już w ogródkach. Taki sos z powodzeniem wykorzystać można również do innych warzyw i potraw. :)

Składniki

  • Sałata świeża 2 główki
  • Śmietana kwaśna 5-6 łyżek
  • Jogurt naturalny 3-4 łyżki
  • Cukier 1-2 łyżeczki
  • Sól 1/2-1 łyżeczki
  • Koperek 1 pęczek

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć, osuszyć i porwać, albo pokroić na mniejsze kawałeczki.

    Koperek również umyć, osuszyć i drobno posiekać.

    Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać.

  2. Sałatę polewać sosem tuż przed podaniem.


  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (12)

Uwielbiam takie dania, zdrowe i pachnace :)
fafiatko 28 maja
Pyszne! Koperek w roli glownej!
Maudie 28 maja
Pyszny,aromatyczny sosik :)Taką sałatę mogę jeść i jeść....:)))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Sałata świeża 2 główki
  • Śmietana kwaśna 5-6 łyżek
  • Jogurt naturalny 3-4 łyżki
  • Cukier 1-2 łyżeczki
  • Sól 1/2-1 łyżeczki
  • Koperek 1 pęczek
Składniki