Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata z sosem winegret
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Zaczynam od przygotowania sosu. Do miski dodaję (według podanych proporcji) ocet winny, oliwę z oliwek, czosnek, musztardę, (czasami łyżeczkę majonezu Winary - możecie spróbować z tą opcją dodatkowo ), sól i pieprz. Mieszam składniki, by powstała jednolita masa. Rwę sałatę na mniejsze kawałki i wrzucam na powstały sos. UWAGA - sałatę mieszamy tuż przed samym podaniem, nigdy inaczej! Przede wszystkim sałata pozostaje sprężysta i zachwyca swoim wyrazistym smakiem. Smacznego :)